Werkwijze

Bij (B)engeltjes begrijpen we dat elk kind uniek is, daarom wordt elk coachtraject aangepast aan de specifieke hulpvraag en wensen van het kind. De gebruikte werkvormen en methodes sluiten aan bij de interesses van het kind. Jouw kind heeft in mijn praktijk de ruimte om te te praten, spelen, verven, tekenen, spelletjes te doen en om te bewegen. 

Jouw kind leert bij mij inzichten krijgen in zijn/haar eigen gedrag en gevoelens.

Als kindercoach werk ik nauw samen met de ouder(s) en het kind, zodat jij als ouder ook de nodige ondersteuning kunt bieden. De coachingssessies met jouw kind of gezin vinden plaats in mijn praktijk of in overleg op een andere plek, zoals op school.

Kennismaking

Als je op zoek gaat naar een kindercoach is het belangrijk om te kijken of er een klik tussen jouw kind en de kindercoach is. Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken we de hulpvraag en of deze klik een match kan worden. Als je besluit om verder te gaan, plannen we een intakegesprek in.

Intakegesprek

Voorafgaand aan het intakegesprek vul je een intakeformulier in. Hiermee bereid ik mij voor op het intakegesprek, zodat we tijdens het gesprek deze informatie kunnen bespreken. Tijdens de intake bespreken we uitgebreid de hulpvraag. We bespreken ook de verwachtingen die we hebben en maken duidelijke afspraken voor het coachtraject.

Kindercoachingsessies

Een coachtraject bestaat gemiddeld uit 4-6 sessies. In de eerste sessie maken we kennis met elkaar en leggen we de basis voor een vertrouwensband. Connectie is de basis van vertrouwen. Samen met het kind werk ik aan vertrouwen tussen mij en het kind. In de daaropvolgende sessies gaan we dieper in op wat jouw kind nodig heeft. We ontdekken hoe jouw kind zijn/haar talenten en kwaliteiten kan inzetten om obstakels te overwinnen. Talenten en kwaliteiten kunnen het kind kunnen laten opbloeien en helpen bij inzicht krijgen in gedrag, emoties en gedachten. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende methodes, altijd afgestemd op de belevingswereld van het kind.

Elk kind is uniek en bijzonder.

Evaluatie

Na afloop van het coachtraject evalueren we samen met het kind en de ouders de sessies. We bekijken welke stappen er zijn gezet en of het kind op eigen kracht verder kan. Indien nodig kunnen we het traject verlengen met een paar extra sessies.

Neem gerust contact met mij op via onderstaande gegevens:

Tel: 0610550747

Email: info@bengeltjeskindercoaching.nl