Over mij

Welkom op mijn website! Mijn naam is Marjan Bootsma en ik ben trotste moeder van 2 jongvolwassen dochters. Heel veel jaren heb ik gewerkt in de kinderopvang en heb ik met veel plezier op alle leeftijdsgroepen mogen werken. Als kindercoach help ik kinderen weer op weg door individuele begeleiding of in groepsverband in mijn eigen praktijk. Mijn dochters hebben in hun leven best veel meegemaakt. Het was voor ons ook best een zoektocht om de juiste hulp te krijgen. Was er maar iemand die naar hen wilde luisteren, die hen een duwtje in de rug kon geven om door te gaan. Het was toen voor mij duidelijk dat ik iets wilde betekenen voor deze kinderen en hun ouders. Geen lange trajecten en onderzoeken maar directe kortdurende hulp waar het kind en de ouders verder mee kunnen.

Waarom ik kindercoach ben geworden

Door mijn eigen persoonlijke ervaring en mijn werk in de kinderopvang, besloot ik hier wat mee te gaan doen. Daarom ben ik in 2020 de opleiding tot kindercoach gestart en heb ik mijn diploma behaald.

Mijn opleiding(en) heb ik gevolgd bij Tea Adema, naast kindercoaching deed ik bij haar nog opvoedcoaching, oplossingsgericht werken en Systemisch/contextueel werken.

Ik blijf mijzelf ontwikkelen door het volgen van diverse trainingen.

Zo vaak kom ik in mijn werk kinderen tegen die even niet lekker in hun vel zitten. Spreek ik met ouders die het allemaal niet meer weten, hoe kunnen zij hun kind helpen? Wat ik wil doen is ouders tijdens dit traject een helpende hand bieden. Elk kind is uniek en met mijn aanpak richt ik mij op het individu dat ik mag begeleiden. Met al mijn kennis en ervaring leer ik nog elke dag van ieder kind dat ik coach. Het is belangrijk om samen met het kind en ouder te kijken naar kwaliteiten en talenten die benut kunnen worden, in plaats van naar de problemen die we zouden moeten oplossen. Ik coach het kind in een kader wat hen voorziet van de dingen die ze nodig hebben om te groeien en te leren. Het laten zien aan het kind hoe ze hun uitdagingen het hoofd kunnen bieden, door het geven van de belangrijkste ingrediƫnten om hun stress te beheersen en hun uitdagingen vol vertrouwen tegemoet te treden.

Ik kijk ernaar uit om met jouw en je kind samen te werken en positieve veranderingen teweeg te brengen in jullie leven. Twijfel niet om contact op te nemen als je vragen hebt of als je wil bespreken hoe ik je kind en je gezin kan helpen.

kindercoach